Specialisten

De Hypotheekshop Gorinchem: expert op het gebied van nieuwbouw

De koop van een nieuwbouwwoning is één van de grootste financiële beslissingen in je leven. Reden genoeg om dat proces deskundig te laten begeleiden door een van de adviseurs van De Hypotheekshop in Gorinchem. Zij leveren altijd maatwerk en zorgen dat je de hypotheek vindt die bij jou past. Geertjan Evers vertelt hoe De Hypotheekshop je kan ontzorgen en waar je op moet letten bij de keuze voor een hypotheek.

Kiezen voor een nieuwbouwwoning heeft veel voordelen. Het huis is nieuw, fris en goed geïsoleerd. Je kunt er helemaal jouw droomhuis van maken en zorgen dat het aan al je wensen voldoet. Maar de koop van nieuwbouw verschilt op een aantal punten van een bestaande woning en dat schrikt sommige mensen af. Niet nodig, vindt Geertjan. Als je maar de tijd neemt om alles door te nemen met een expert op het gebied van nieuwbouw.

Nieuwbouw experts

En experts, dat zijn Gert, Cees en Geertjan. Ze hebben met zijn drieën vijfenzeventig jaar ervaring in het hypotheekvak en alle benodigde kennis om het proces voor, tijdens en na de bouw financieel te begeleiden. De vestiging in Gorinchem is een klein kantoor en er is veel persoonlijke aandacht. Daarnaast zijn de adviseurs flexibel in hun werktijden, waardoor de lijnen altijd kort zijn en er snel geschakeld kan worden. De Hypotheekshop is onafhankelijk en biedt hypotheken aan van meer dan dertig geldverstrekkers.

Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend (je krijgt zelfs je parkeerkosten vergoed) en daarna bepaal je of je samen verder gaat. Je hebt vervolgens te maken met één adviseur die jouw aanspreekpunt wordt en het hele traject van a tot z begeleidt.

Het gaat om veel meer dan de laagste rente

In dat traject krijg je een gedegen maatwerkadvies om te komen tot de beste hypotheek in jouw situatie. Een goed hypotheekadvies is veel meer dan zoeken naar de laagste rente. “Wij redeneren altijd vanuit de maandelijkse lasten”, zegt Geertjan. “Als klant bepaal je wat je andere kosten per maand zijn en welke woonlasten daarbij passen. Voor een duidelijk overzicht van je vaste lasten verwijs ik naar de site van het NIBUD. Daar kun je een hele goede berekening maken en kom je later niet in een situatie dat je de woonlasten eigenlijk niet kunt dragen. ”

Deskundig advies

Als de ideale maandlasten helder zijn, komen alle andere financiële zaken aan bod die horen bij de aankoop van een nieuwbouwhuis. Zoals bijvoorbeeld het wel of niet meefinancieren van meerwerk voor een extra luxe badkamer en de aanleg van de tuin. Of het afsluiten van een overbruggingshypotheek, als je overwaarde hebt op je huidige nog niet verkochte woning. Met de overbruggingshypotheek kun je dan toch alvast die winst in je nieuwe huis steken.

Geertjan adviseert de meeste potentiële kopers om te kiezen voor een hypotheek die je mee kunt nemen als je na een aantal jaren mocht gaan verhuizen naar een andere koopwoning. Met de lage rente van dit moment is dat erg gunstig. “Als je de huidige hypotheek meeneemt en daarnaast nog extra financiering nodig hebt omdat het volgende huis duurder is, dan moet de aanvullende hypotheek wel afgesloten worden bij dezelfde geldverstrekker.”

Rentevaste periode

Voor wat betreft de rente denkt Geertjan dat die nog wel een tijd stabiel zal blijven. “Een rentevaste periode van meer dan 15 jaar is op dit moment gebruikelijk. Voor sommige mensen is 30 jaar vast zelfs aan te raden. Zo profiteer je optimaal van de lage rente van dit moment en heb je over vijf jaar niet ineens veel hogere woonlasten. Natuurlijk betaal je dan wel een iets hogere rente, maar het netto verschil tussen 10 jaar en 30 jaar vast valt erg mee.”

Maar zoals gezegd, een hypotheekadvies is maatwerk. Gert, Cees en Geertjan nemen dan ook graag jouw specifieke situatie met je door. Je bent meer dan welkom bij Hypotheekshop Gorinchem. Bekijk hier alvast een kort filmpje voor een eerste kennismaking.

De Hypotheekshop
Burgstraat 33
4201AA Gorinchem
(0183) 89 30 10
gorinchem1295@hypotheekshop.nl

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.